Ålgård rundt

Mandag 25.07.2011

Jeg hadde noen timer etter jobb i dag til å «rydde» opp i Ålgård området. Dette var noe jeg har hatt lyst å gjøre opp til flere ganger. Været i dag var ganske greit, jeg kastet meg i bilen og kjørte mot den første cachen,

«Sudden stone»

Når du ser på denne på kartet så tenker du, ah.. litt lengre vekke fra Møgedalshølen, dette blir en liten og enkel gåtur.. Der tok jeg feil ja:

Og verre ble det:

Nå måtte jeg hoppe over kumøkk for å komme meg opp til den øverste toppen der en stein ventet meg på nullpunktet:

Hintet var noe med at du trengte lange armer, så jeg forstod raskt hvor den måtte være. Drog den frem og fikk logget:

Takk for en utfordrende cache, og med utfordrende mener jeg sykt god bakketrening. Tror jeg svetta en liter når jeg kom på toppen der. Nå bar turen videre til neste cache,

Kongsgata

Dette er en multicache, dermed blir det feil av meg å avsløre oppgaven LHV11 har lagt rundt denne. Det eneste jeg vil si er at jeg elsker disse 2 steg multicachene. Enkle og greie, men du må ut for å finne svaret.

Takk til LHV11 for en kjekk liten multicache, nå skulle jeg videre til neste,

Kongeparken

Denne har Bergitte prøvd på en gang før, da var det et form for arrangement her og det lot seg ikke gjøre å hente denne diskré. I dag var det heelt tomt, så jeg fikk gravd den frem:

Enkel og grei cache, bra gjemt må jeg si. Spesielt med tanken på at det er på siden av en fornøyelsespark. Nå gikk turen videre til,

Gangbrua

Dette var en av cachene som var på lista mi.. Lista over alle cachene som jeg har slitt med å finne og måtte gi opp.. noe som irriterer meg grenseløst. Jeg er usikker på om LHV11 har våre her og gjort noe med den.. for i dag dukket den opp med en gang:

Kreativ liten greie må jeg si! Takk for denne LHV11. Nå bar turen videre til neste cache,

Ålgård Stadion

Jeg tipper LHV11 har mye problemer med at denne forsvinner. Når jeg og Bergitte var her sist hadde vi store problemer med å finne den, det samme hadde de 4 siste som hadde våre her på det tidspunktet. I dag var loggen full av funn, muligens pga den er satt til Premium Members only. Iallefall dukket den opp ganske mye raskere:

Sist vi var her måtte  jeg lære opp en hyggelig spiller for Ålgård, da han lurte på hvorfor vi lusket rundt banen. Han syns det hele virket interessant og skulle sjekke ut geocaching.com. Men nå går turen videre til neste multicache,

Ålgård Stasjon

Denne var litt mer enn bare wham bam, thank you ma’am. Litt frem og tilbake før den dukket opp på en ganske kreativ plass. Dessverre var bildet litt for ødeleggende, så jeg lar være å vise det. Nå skulle jeg til neste cache,

Udlahuset

Park’n grab. Elsker det. Parkerte litt oppå gangfeltet, men det gjorde ikke noe.. syns jeg ihvertfall:

Greit med noen av disse også :D Videre til kveldens siste multicache,

Storahuset

Jeg var litt usikker på tallene her.. De var skrevet så ‘fint’ at jeg ble litt forvirret, men jeg fant ut av det heldigvis:

Det var en del multicacher i dag,  jeg liker det.. Nå videre til neste cache,

Meierikrossen

Ble sulten her.. Cachen lå like ved en Pizzabaker, selvfølgelig hadde jeg glemt lommeboka.. Jeg måtte nøye meg med cachen:

Enkel og grei cache, nå videre til neste,

Fiskebekk

Denne syns jeg å huske å ha tatt før.. engang.. Men nå er den vist tilbake. Merkelig.. Jeg mistenker den gamle cacheeieren fjernet den eller den nye adopterte den og så fjernet den. For så å legge ut en helt ny cache. Greit for meg, dobbelt opp med poeng på samme gjemmested:

MongoTOB logget vist i fremtiden *poke*. Ikke det at jeg ikke har logget litt frem og tilbake i dag, etter jeg gikk igjennom bildene så jeg at noen har jeg skrevet 24/7 O.o, wops. Det var veldig lite bilder av områdene også, bare loggene.. Uansett, videre til en cache jeg hadde på watchlista mi,

Melsvatnet

Endelig var denne fiksa / flytta. Jeg gikk mot den gamle lokasjonen for så å finne ut jeg var 50 meter av nullpunktet.. wops. Jeg gikk mot den nye gjemmeplassen og drog den frem ganske raskt:

Dessverre var loggen litt våt og bør sjekkes.. :( Takk for at du fikser opp i denne så ofte så du gjør Polarjoen. Nå videre opp til Lye,

Klara Pil

Opp en liten bakke til en eller annen form for installasjon:

Når jeg så den tenkte jeg med engang.. Dette er en magnetisk cache.. er det ikke… Jepp.. Det var det. Jeg nøt utsikten i noen minutter:

Da var det bare å tafse opp og ned hele installasjonen før den dukket opp:

Flottings! Var litt redd for å ikke finne denne, men den var ganske lett egentlig. Nå bar turen videre opp bakken til,

Lye mounten

Denne lå nesten 500 meter fra parkeringen.. Hvor er joggeklærne når jeg trenger de… Det var et uventet flott turområde med en utsikt over hele jæren:

Så bar turen heelt tilbake til bilen og videre til neste,

Lye on ice

Opp en bakke og inn en skog. Er ganske sikker på at jeg gikk den lengste ruta mulig før jeg ankom nullpunktet. Er det elg her oppe?.. eek. Cachen ble dradd frem raskt fra steinen den lå under:

Den var lett å se da den var så stor:

La den på plass og sprang tilbake til bilen.. var mye lyder i skogen her, hadde lite lyst å stå i facetime med en elg. Nå kjørte jeg videre til neste cache,

Opp en bakke

Jeg tror dette er den første fru lhv11 jeg har våre på..? Er litt usikker. Jeg hadde glemt cache utstyret mitt hjemme, blant annet telefonen min. Så jeg hadde ikke lommelykt i mørket. Men hintet gjorde at jeg klarte å dra den frem:

Det var den lyseste plassen rundt nullpunktet, allikevel klarer du såvidt å se den. Takk for en utfordrende cache. Nå skulle jeg prøve meg på siste,

Skogssti

Her.. var det.. mørkt. Det var så mørkt at den ene stammen skremte livet av meg da den så ut som en Kenguru.. Det tok nesten 2 minutt før jeg innså at det finnes ikke Kenguru’er i Norge.. Jepp, kobla ikke den særlig imponerende raskt..

Jeg kommer tilbake Fru LHV11!

Nå vil jeg hjem og se MasterChef!

// Rune

10 responses to “Ålgård rundt

 1. Cachen ved Ålgård Stadion har faktisk ALDRI blitt mugglet! Gjemmestedet er nøye gjennomtenkt for å unngå at mugglere tilfeldigvis får fingrene på cachen. Dette har nok medført at mange geocachere også overser gjemmestedet. Mange har nok en tendens til å lete veldig inni i noen rør i nærheten… Men jeg satte den til PMO for å være føre var.

  Og gratulerer med funnet av Gangbrua!! Jeg har ikke gjort noe her heller, men denne kan være litt vanskelig å få øye på hvis den plasseres tilbake på visse måter. Av og til kan den gå veldig i ett med bakgrunnen, mens andre ganger er den mer synlig. Ut fra bildene fra ditt første forsøk, så må du jo ha vært VELDIG nær tidligere :)

 2. Ålgård stadion så jeg for meg kunne blitt truffet av… runde objekter :D Det var ihvertfall det jeg rasjonaliserte meg frem til.. Uansett et smart gjemmested.

  Gangbrua, det må ha hjulpet med bakgrunnen så du sier. Det var det som gjorde at jeg fant den :)

  Gratulerer med å være #1 cacher jeg har tatt cacher av :D

 3. Kjekt å se #1 plasseringen på hvem sine cacher du har tatt!! Tror faktisk jeg har samme plassering hos enkelte andre også – kan det ha sammenheng med antall cacher jeg har plassert ut?!?

  Skal få lagt ut en statistikk fra GSAK jeg også. Må bare få oppdatert statisikken på finnere av mine cacher, så får vi se hvem som ligger som #1 der. Godt mulig at Team BR ligger høyt på listen :)

 4. Da har jeg også fått ut statistikk til allmenn beskuelse. Team BR fikk en ganske respektabel plassering på oversikten over de som har funn på mine cacher :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s