Randaberg rundt med PetterR

Søndag 12.06.2011 kl 12:53 og ut

Aah, Randaberg. Flott sted å geocache uten tvil. Spesielt når du er heldig med været. Det har nylig blitt sluppet en del cacher rundt omkring i Randaberg så vi trengte å ‘rydde’ litt på geocachingkartet vårt.

Jeg ble hentet av Petter og første jeg gjør er å mounte opp Xoomen som skal brukes til livekart mens vi kjører rundt:

Vi bruker app’en c:geo for å kjøre livekart i bilen, jeg føler meg som kartleseren til Petter Solberg, spesielt sånn så han kjører.. Vi kjører mot Kvernervika for å ta en vi har prøvd flere ganger,

Dangerous Cliff Cache #2

Denne gang hadde vi med utstyr!

Men bruke det? meh:

Vi gikk opp og ned og litt over alt på fjellsiden:

Men vi fant den! (ahem… jeg, fant den, woah!)

Veldig utfordrende cache må jeg si, elsket å klatre litt rundt på fjellveggen. De siste gangene vi hadde våre her så blåste det så utrolig mye at vi ikke kunne bevege oss over hele veggen, det var litt av grunnen til at vi skulle ta med tau i dag. Været i dag alene gjorde cachen verdt det:

TFTC!

Endelig fikk vi tatt den av lista av cacher jeg har failet på :). Videre mot randaberg,

Snarveien til Randaberg Sentrum

Snakk om park-and-grab cache, først parkeringen:

Så grabingen:

Enkelt og greit! tftc :) videre til neste!

Sykkelparkering

Petter manglet denne, men dessverre fant vi den ikke.. Men været gjorde det greit:

Dagens første DNF… neste:

Viste Personellbunker

Vi gikk litt frem og tilbake inni skogen der før vi innså at vanskelighetsgraden var 3.5. okei, GPSen ville ha meg 9 meter den veien.. så ville den ha meg 13 meter den veien:

Så mens jeg sprang rundt som en hodeløs kylling, fant Petter cachen:

Når vi kom tilbake til bilen fant Petter fire flått på seg, wææ! Rett ut og børste av seg :). Videre til neste:

Viste Kanonhus

Kanskje vi ikke skulle parkert på sykkelstien, men vi fant kanonhuset:

Cachen hadde et godt hint, så vi fant den raskt:

Petter logga mens jeg nøt utsikten:

TFTC!

Videre til neste:

Renn Lola Renn

Oooh, Svarthålå:

Se der ja:

Petter leter litt i buskene:

Jeg nyter utsikten:

Mens Petter logger cachen:

Det sier seg selv.. at Petter ikke klarer å gå herfra uten å huske litt:

TFTC, flott område, litt muglere her, men det gjorde ingenting. Videre til neste,

Vistnestunet

Rett på siden av parkeringen til turområdet, vi fant den ganske enkelt med et godt hint:

Etter denne skulle vi videre til her:

Vi gikk videre mot neste cache som var i området,

Vistnes Bunker

Her måtte Petter holde seg:

Men hva var det første han gjorde?

FyyyYyyy….

Vi gikk videre og fant cachen egentlig ganske raskt takket være spoilerbilder inne på cachen. Hintet kunne vært litt bedre, vi viste ikke cachen var inn-forbi bunkeren:

Stor jækel :) TFTC! På vei tilbake til bilen nå kom det en syklist i en dundrende fart.. han hoppet av i to sekunder og jeg kjente han igjen.. Fidelix! Han hadde den mest muntre historien jeg har hørt på en stund om flått og hva som kan skje med deg osv.. Takk for den ja..

Vi gikk videre,

Vistnes

Var kanskje litt frekke med parkeringen her.. Vi kjørte helt ned til enden av den private veien:

Og gikk opp til:

Gikk ned mot cachen, været har snudd litt. Det små regner og vinden har plukket opp:

Vi fant cachen ganske raskt takket være gode koordinater:

Gikk opp igjen og så den andre veien, lite viste jeg når jeg tok dette bildet at snart ville vi være i enden av dette bildet:

Flott cache, tftc. Vi gikk videre til neste,

Vistnes Oktogon bunker

Vi synca opp med Fidelix igjen og gikk over jordet.. Jeg tror kuene her likte hjelmen hans:

Vi sendte Petter ned i bunkeren for å finne cachen:

Men det kom kuer opp over alt:

Så vi logget raskt:

TFTC, videre til neste,

Se på utsikten

Vi sprang nedover haugen for å komme oss vekk fra kuene:

Over jordet og til den fantastiske utsikten (enden av det bildet tidligere), der fant Fidelix cachen ganske raskt:

Han og Petter logget:

TFTC.

Nå er det lunsj. Vi tok turen inn til Randaberg sentrum og fant en åpen Statoil. Det ble firkløverboller og «vann»:

Jordbær og pepper, really?

Videre til neste,

Valahaugen Panservernstilling

Eller som Petter kalte den, Valahaugen Personvernstilling O.o, xoomen viste vei:

Vi fant cachen ganske raskt.. Den lå i dette området en plass:

Tror du eg var fornøyd med å finne den eller???

TFTC, videre til neste,

Valahaugen Bunker

Woah, jeg fikk kritikk for at jeg hadde for lite ‘crap’ oppi cachene mine, men dette var vel å ta litt hardt i:

Det tok litt tid å finne denne, den var vell en god 8-10 meter av nullpunktet. Vi logget:

TFTC, videre til neste,

Einarpynten Panservernkanon

oOOoo mer kuer, det virker som Randaberg har mye kuer og bunkere:

Cachen fant vi raskt:

Så vi bare fyrte videre mot,

Einarsvarden

Vi kom ut til dette området, omringet av kuer og hester, og fant cachen ganske raskt:

Vi måtte raske på nå, for det begynte å regne og vi var langt fra bilen.

Videre til neste,

Bø Kommandobunker

Woah, jeg har våre i mange bunkere i løpet av denne turen, men denne tok kaka. Må være en av de desidert kuleste cachene jeg har våre på. Litt pga jeg hadde aldri sett dette bunkerområdet hvis det ikke var for denne cachen, og litt pga stemningen rundt selve cachen. Jeg har ikke edderkopp skrekk, men det hadde Petter..

Petter varmet opp med å be alle kuene ‘chill’:

Vi følgte våre geocache instinkt og klatret opp på bunkere.. der så vi en hest:

Vi gikk litt rundt.. før vi innså at hintet var noe som var malt på veggene inni bunkeren.. Så vi gikk inn, til Petters misnøye:

Vi gikk rundt i mørket og lyste litt rundt, plutselig hører jeg et ‘OH DJISES!’:

Prøvde å fortelle Petter at dette var plastikk, relax! Men så hørte jeg et nytt ‘OH DOBBELT DJISES!’:

Takk Team Rosfort, nå nekta Petter å lete etter cachen. Så jeg måtte stikke hendene mine inn i hull og kravle rundt for å finne cachen. Plutselig dukket den opp. Petter logga ‘at the speed of light’:

Vi inspiserte taket litt mer etter vi var ferdige:

Konge cache! tftc :D

Vi kom oss ut, med livet i behold, og gikk videre til neste

Randaberg Bunkers

Vi gikk videre fra kommandobunkeren mot denne cachen og fant den ganske raskt:

Vi var mektig imponert over kanonstillingene her:

Denne kanonen kunne nok tatt ut en del skip under andre verdenskrig ja.. TFTC :D

Videre til neste,

Børaunen rocks

Er ganske sikker på at jeg og Petter ikke kunne valgt en lengre rute for å komme oss til denne cachen. Vi parkerte helt borte med en brygge og gikk over jorder og strender og steiner.. Ja alt basicly. Når vi ankom cachen brukte vi litt tid på å finne den. Må innrømme at det var litt flaks at jeg i det hele tatt fant den, da jeg løftet den opp ved et uhell og innså at dette var cachen. Petter tok ansvar og logget cachen:

Greit å få denne cachen, så vi slipper å gå ut her igjen:

Men flott var det:

Nå gikk vi til dagens andre DNF,

The Rolling Stones

Vi brukte over en time++ her. Hintet? Det hadde noe med navnet å gjøre. Ok.. The Rolling Stones.. bandet eller faktiske steiner som ruller? Og i beskrivelsen + note fra cacheeier jedi.dude står det at cachen skal være på nullpunktet. Uhm.. Det er mulig du må ut og sjekke cachen din for det er ikke mye igjen av nullpunktet:

Vi trodde det var flere steiner som rullet, falsk gress, falsk strå. Vi lette etter kapsler som var dyttet ned i bakken.. Vi begynte til og med å se på selve hesten, om kanskje koordinatene bomma litt pga monumentet:

Dessverre måtte vi gi opp.. jeg hater å gi opp :( Men vi kommer tilbake, dont worry.

Videre til neste,

Randabergfjellet Bunkers

Bunkers.. bomba. Vi gikk opp fra parkeringsplassen og Petter fyrte inn og fant den ganske raskt:

Merkelig plass å ha en bunker, men ok:

TFTC!

Videre til neste,

Randaberg Tunnels

Vi parkerte på fyret og gikk opp i skogen, plutselig kom vi ut av den trange skogen for å finne et ganske stort og åpent åkerområdet:

Vi ankom cacheområdet:

Petter og Jani leter etter cachen.. bam! der var an:

Så videre til den siste cachen for dagen,

Tungenes

Jeg vet ikke om det var at jeg skulle på nattevakt om en 3-4 timer, eller om det var veien til cachen. Kanskje det var hintet eller kanskje det var koordinatene.. Men dette var -IKKE- en kjekk cacheopplevelse. Vi ankom området:

Gikk opp og ned på de 3-4 store steinene som var der:

Jeg kan verdsette en utfordring, men når ingenting stemmer så blir jeg fort frustrert. Vi fant cachen.. så jeg kan påpeke noen store feil som kunne gjort opplevelsen litt bedre.

For det første, den var ikke på sørsiden av noen stein, som antydet i hintet.. Den var på nordsiden. Hintet sa at den skulle ligge mellom to furu’er, nope, det var et furutre i nærheten av der cachen lå, ikke to… Hadde det ikke våre for at noen i logget nevnte sprekk og at min søster hintet til at sprekken er mot sjøen (nord) hadde vi aldri funnet den.. Jeg hadde lite lyst å gå helt ut her igjen så det kan være grunnen til frustrasjonen vår økte i takt med tiden jeg hadde igjen før jeg skulle på jobb..

bleh!

Vi gikk tilbake til parkeringsplassen:

Dagens fangst:

20 funn

3 DNF

4 Flått

1 Husketur

Flott cachetur må jeg si. Avsluttet litt dårlig, men jeg viste egentlig at Tungenes kom til å bli en utfordring. Jeg gleder meg til å komme tilbake til rollingstones for å prøve meg igjen. Håper virkelig ikke jeg ødela den med å snu på alle steiner og rive opp litt gress for å se om jeg fant den. Takk til Team Rosfort for alle cachene. Takk til Fidelix for den flotte flått historien.. Takk til Statoil for det sære vannet og takk til Petter som bestilte det fine været

TFTC!

// Rune

2 responses to “Randaberg rundt med PetterR

  1. Veldig glad for info på den siste der «Tungenes». Jeg måtte nemlig gå uten å logge cachen for en måned tid siden. Var også ganske frustrert av å ligge å krype inni mellom trærne. Holdt på i over en time før jeg sur gikk tilbake til bilen. Fikk nesten litt blod på tann på å reise ut igjen nå som jeg har lest innlegget ditt :) Takk !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s