Geocaching i alpene, februar 2011

Vi var en aldri så liten tur innom Østerrike i februar 2011, nærmere bestemt Söll, Triol.

Vi prøvde å planlegge så godt som det lot seg gjøre, vi fikk inntrykk av at ingen av disse cachene her nede tok hensyn til at kanskje det kom turister siden alt stod på tysk, så alt måtte igjennom translate.google.com. Det ble tatt åtte cacher totalt mens vi var her nede, den ene var midt i bakken ca 500 meter opp for der gondolen landet på fjellsiden. For å ta den måtte vi ta en åttemannsheis opp til midten av bakken og stoppe ca hallveis på vei ned:

Når vi fikk satt oss ned kom plutselig Mona fra Team Bellesen opp på siden av oss og spurte hva vi skulle, hun hadde ingen planer om å gå glipp av noen cacher! Vi vandret litt inn i skogen til Christofer fra Team Weifa fant boksen litt inni skogholtet:

Neste dag skulle vise seg å være litt verre. Vi måtte opp en firemannsheis fra gondolen, ennå høyere opp en tidligere, så renne rundt på siden av fjellet og ned mot en åttemannsheis:

Inn i skogen:

For å finne denne roten:

Under den lå denne gigantiske TB-hotell cachen:

TB-hotell inneholder vanligvis en hel haug med trackables og coins, i dette tilfellet tok jeg ut tre stk som hadde våre litt rundt omkring i verden. Når jeg var ferdige her kom jeg meg avgårde videre opp på fjellet og rant rundt fjellet til en annen gondol som tok meg ned til Brixen im Thale. Der skulle jeg møte opp med Team Weifa, Tinnsoldaten, Norvegia og EHS&TS.

I Brixen fant vi en litt spesiell cache, letterbox. Det er en helt vanlig postkasse som må åpnes på et eller annet vis, i dette tilfellet måtte du lokalisere en nøkkel som var der hintet tilsa:

Dette var vår første letterbox cache. Det gjorde at vi var ekstra fornøyd med å løse denne oppgaven:

Den åttende cachen vi fant, som vi utsatte til den siste dagen, var en cache som lå ved turistinformasjonen inne i Söll sentrum. Planen var å få en i hvert land på vei hjem og mest mulig kilometer mellom cacher på en dag (ref: statistikk på geocaching.com). Jeg og AT fra Tinnsoldaten var der etter en veldig god siste middag i sentrum for å finne denne cachen.

Like etter jeg og AT fant den så kom Team Weifa og 2Olsen snikende rundt hjørnet… De hadde vist også tenkt å ta denne så tidlig på morningen/natten. EHS&TS kom tilbake morgenen etter for å hente den.

Nå bar turen hjem, heldigvis måtte vi ta en aldri så liten rasteplasspause på vei igjennom det langstrakte Tyskland. Det første som skjedde da var at alle tok opp GPSene sine for å se om der var en i nærheten.. Det var det!

Vi sprang ut av bussen, over noen innkjørsler og utkjørsler, for å ta denne før vi måtte dra videre. Til vår store overraskelse kom vi til denne:

Oppi motoren fant vi en liten micro cache i form av en gammel filmrull. Når vi var ferdig å logge gikk alle fornøyd tilbake til bussen, vell viten om at vi hadde tatt en cache i Tyskland på samme dag som vi tok en i Østerrike. Nå trengte vi egentlig bare Norge..

Nå kjørte bussen i full fart mot München flyplass, når vi rullet inn der så hadde vi en fire timer å drepe, så vi tok opp GPSen nok engang. Selvfølgelig var det et TB-hotell i nærheten (som det ofte er på flyplasser). Vi gikk avgårde inn i parkeringsanleggene til denne gigantiske flyplassen og fant:

Nå var det bare å vente på flyet skulle ta oss hjem til Norge.

Når vi kom inn dørene hjemme så måtte vi ha en cache her i Norge for å fullføre antall kilometer og tre land i -løpet av en dag. Dessverre tok vi ikke noen bilder av dette, vi fartet ned og tok Oldemors Cache som kom dagen før vi reiste hjem. Det resulterte i følgende statistikk på våre geocaching profiler:

Det var en fantastisk tur med masse snowboarding og geocaching. Gleder meg til neste år!

// Rune

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s